Inkoopfacturen verwerken op deze manier bespaart je veel tijd - Flexpulse Rijschoolsoftware

Inkoopfacturen verwerken op deze manier bespaart je veel tijd

schets2.2

Als rijschoolhouder ben je veel tijd kwijt met je administratie als je het allemaal zelf doet. Dit doe je dan ook nog eens buiten de rijlessen om. Misschien dat je daardoor minder rijlessen doet, omdat je ook tijd moet hebben voor de administratie. Of het doen van de administratie gaat wellicht ten koste van je vrije tijd, tijd met vrienden en familie en tijd voor jezelf.

Daarom vinden we het zo belangrijk om je te laten zien op welke manier je tijd kunt besparen, zodat je meer lesuren kunt vrijmaken en dus meer omzet kunt draaien of zodat je simpelweg meer vrije tijd overhoudt.

In dit nieuwsbericht laten we je dan ook zien hoe je tijd bespaart met het verwerken van je facturen in PlanRijles. Doordat je tijd bespaart en daardoor meer lesuren kunt draaien en dus meer omzet hebt, heb je in een oogwenk de investering in PlanRijles eruit.

In PlanRijles klik je in het linker hoofdmenu onder de kop “Administratie” op de knop “inkopen”. Hier vind je een overzicht van de inkopen van de maand die je geselecteerd hebt.

Inkoopfactuur 1

Om een inkoopfactuur toe te voegen klik je op de knop “Inkoop toevoegen”. Je selecteert het desbetreffende bedrijf waar je de inkoop hebt gedaan, je vult de besteldatum en vervaldatum in en je geeft aan of de factuur betaald is, wat de betaaldatum is, de betaalwijze en het factuurnummer.

Inkoopfactuur 2

Op deze pagina kun je tevens de inkoopfactuur die je hebt ontvangen uploaden door op de knop “Bestand kiezen” te klikken en de juiste factuur te selecteren. Zo komt de inkoopfactuur in PlanRijles te staan.

Vervolgens klik je onderaan de pagina op de knop “Voeg nieuwe regel toe”. Er verschijnt dan een pop-up scherm. Hier vul je in het aantal, de omschrijving, het btw-percentage en de prijs per stuk exclusief btw of inclusief btw. Het systeem vult zelf het andere bedrag in.

Tot slot selecteer je, indien je hiermee werkt, het grootboek en klik je op de knop “Opslaan”.

Als alle producten zijn toegevoegd, klik je op de knop “Verder”. De inkoopfactuur is nu verwerkt en in het systeem opgeslagen.

Ontdek nu zelf hoeveel tijd PlanRijles jou en jouw rijschool bespaart door een gratis demonstratieaccount aan te vragen via onderstaande link:
https://planrijles.nl/registratie