Welke kosten heeft een rijschool? - Flexpulse Rijschoolsoftware

Welke kosten heeft een rijschool?

onderweg1

Als je een eigen bedrijf start, zoals een eigen rijschool, dan is het prettig om te weten wat je kunt verwachten en waar je rekening mee mag houden.

Je wilt natuurlijk vooral weten wat de kosten gaan zijn, zodat je de lesprijs kunt bepalen en zodat je weet of je überhaupt wel een rijschool wilt starten.

Daarom zetten we in dit bericht graag voor jou op een rij wat de meest voorkomende kosten zijn van een rijschool. Dit is uiteraard per rijschool verschillend. Welke kosten je precies maakt, is afhankelijk van hoeveel je zelf doet, maar ook van hoe duur je lesauto bijvoorbeeld is.

De meest voorkomende kosten van een rijschool zijn:

 • Aanschaf en afschrijving van de lesauto
 • Brandstof voor de lesauto
 • Onderhoud aan de lesauto
 • Wegenbelasting
 • Autoverzekering
 • Overige verzekeringen
 • Boekhouder/accountant
 • Telefoonkosten
 • BTW afdragen over de omzet die je maakt

 

Waar je extra rekening mee mag houden:

 • Elk jaar dien je loonbelasting en een bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) af te dragen aan de Belastingdienst. Zet dus altijd geld opzij, zodat je dit na je belastingaangifte gemakkelijk kunt betalen.

 

Eventuele bijkomende kosten van een rijschool:

 • Kantoorpand
 • Rijschoolsoftware
 • Boekhoudprogramma

 

Of een rijschool gebruik maakt van rijschoolsoftware is verschillend per rijschool. Het voordeel PlanRijles als rijschoolsoftware is onder andere dat het, op een fulltime werkweek, maar liefst 5 uur tijd scheelt, omdat de administratie, facturatie en planning snel, gemakkelijk en grotendeels automatisch gaat. Je houdt dus 5 uur per week over die je kunt besteden aan meer rijlessen geven en dus meer omzet of aan meer vrije tijd. Rijschoolsoftware staat dus wel bij de kosten van een rijschool, maar levert vaak veel meer tijd en dus ook omzet op.

Speciaal voor startende rijscholen en medewerkers

Ben je net gestart met je rijschool of heb je een nieuwe medewerker die 20 uur per week of minder werkt, dan is het goed om te weten dat we werken met parttime licenties. Je betaalt dan minder en kunt zo rustig je rijschool opbouwen. Je betaalt pas een fulltime licentie als je volledig voor je rijschool werkt. Klik hier voor de actuele tarieven.

Wil je weten wat PlanRijles jou en je rijschool oplevert? Vraag dan nu een gratis demonstratieaccount aan via onderstaande link:
https://planrijles.nl/registratie/