Coronacheck in PlanRijles - Flexpulse Rijschoolsoftware

Coronacheck in PlanRijles

Corona virus 2

Vanwege Corona verandert er het één en ander in uw bedrijfsvoering. Zo wordt van u verwacht dat u een Coronacheck doet bij uw leerlingen. Om u daar bij te helpen en dit makkelijk voor u te maken, hebben wij dit geïntegreerd in PlanRijles.

Gebruik gemakkelijk de vragenlijst voor uw leerlingen

Bij iedere les in uw agenda vindt u een Coronacheck-knopje. Als u daar op klikt, krijgt u direct de vragenlijst te zien. U kunt hier in aangeven of uw leerling klachtenvrij is. Daarnaast geeft u hier aan of uw leerling toestemming geeft om zijn/haar gegevens te delen voor eventueel bron- en contactonderzoek.

Deze nieuwe functionaliteit ziet u alleen in de nieuwe agenda. In de oude agenda kunt u de check ook uitvoeren. U dient hiervoor eerst op het bewerk-knopje bij de afspraak te klikken.

Exporteer nu gemakkelijk en snel uw recente afspraakhistorie bij een bron- en contactonderzoek

Als u een bron- en contactonderzoek dient te laten uitvoeren, dan kunt u nu makkelijk uw recente afspraakhistorie exporteren naar Microsoft Excel. Dit doet u door op de knop “Overige” te klikken en dan op “Export Corona-overzicht”. Er wordt dan automatisch een document gemaakt met daarin de benodigde gegevens van alle leerlingen die de afgelopen 14 dagen een afspraak hebben gehad en hebben aangegeven hun gegevens te willen delen met de GGD.

Bewaartermijn van de gegevens

De ingevulde Coronacheck-gegevens worden gedurende 14 dagen bewaard en daarna automatisch verwijderd. Deze informatie is daarna niet meer terug te halen.

Hoe ziet de vereiste vragenlijst eruit?

Corona

Als rijschoolhouder bent u verantwoordelijk dat voorafgaand aan de rijles wordt vastgesteld dat zowel instructeurs, leerlingen als huisgenoten van voorgenoemde groepen geen klachten hebben die passen bij COVID-19.

Voorafgaand aan de werkdag dienen aan uw medewerkers de volgende controlevragen te worden gesteld:

  1. Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, verhoging en/of koorts, benauwdheid, reuk en/of smaakverlies?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  4. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in quarantaine omdat je:
    – direct contact had met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
    – terug bent gekomen uit een COVID-19- risicogebied?

De instructeur dient op zijn beurt voorafgaand aan iedere les buiten de lesauto deze vragen te stellen aan de leerling. Worden hier alle vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten. Indien er vragen met ja beantwoord worden is het zaak de rijles onder geen enkele voorwaarde door te laten gaan en de leerling geen toegang te verschaffen tot de lesauto.

Gemakkelijk de controlevragen via de mail naar uw medewerkers en leerlingen sturen. Zo bespaart u tijd en het onnodig naar een afspraak rijden, die door Coronaklachten niet door zou kunnen gaan
PlanRijles stuurt de betreffende vragen voortaan mee in de e-mail met de planning van de betreffende instructeur voor de volgende werkdag. Mocht u deze functie hebben uitgeschakeld, dan dient u handmatig deze check met betrekking tot uw medewerkers uit te voeren.

Daarnaast kunt u de controlevragen toevoegen aan de e-mails die u naar uw leerlingen stuurt. Als u bijvoorbeeld een herinneringsmail naar uw leerlingen verstuurt om hen te wijzen op de aankomende rijles, dan kunt u hier de controlevragen aan toevoegen.

Maak zelf een e-mailtemplate of pas een bestaande e-mailtemplate aan.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op via de mail door te klikken op het e-mailadres: [email protected]