Het verhaal achter PlanRijles - Flexpulse Rijschoolsoftware

Het verhaal achter PlanRijles

Plan Rijles op mobiel toestel

Mogelijk gebruikt u PlanRijles al een hele tijd of overweegt u juist om PlanRijles te gaan gebruiken. Waarschijnlijk wilt u weten hoe Flexpulse is ontstaan en dus met welk bedrijf u in zee gaat. Daarom vertellen wij u in dit artikel het verhaal achter Flexpulse.

Flexpulse is opgericht door Daan Michielsen (Technisch Directeur) en Marc van Kempen (Commercieel Directeur).

Rijschoolbeurs Flexpulse Rijschoolsoftware

Hoe is Flexpulse ontstaan?

Rond 2007/2008 was Marc rijinstructeur. Voor zijn eigen rijschool was hij op zoek naar passende software om al zijn administratie, facturatie en planning online bij te kunnen houden. Destijds was er niet erg veel op de markt. Daarom ging Marc onderzoeken wat hij zou kunnen gebruiken. Hij wilde eigenlijk zelf een softwarepakket voor zijn eigen rijschool maken. Marc kwam al snel Daan tegen, een van de leerlingen van zijn rijschool.
Met Daans kennis en ervaring op het gebied van programmeren en het ontwikkelen van software, was dit een goede match. Marc had ideeën voor een uitgebreid softwarepakket en Daan zorgde ervoor dat deze omgezet werden in een softwareproduct.

Vanaf 2009 werd dit project omgedoopt tot de rijschoolsoftware genaamd Flexpulse PlanRijles. Sindsdien verkochten Daan en Marc deze rijschoolsoftware aan andere rijscholen. Inmiddels is het product zo ver uitgegroeid en qua functionaliteiten zo ver uitgebreid dat zowel grotere als kleinere rijscholen dagelijks gebruik maken van PlanRijles.

 

Rijschool beurs

Waar staat de naam Flexpulse voor?

Daan en Marc hebben gekozen voor de naam Flexpulse, omdat de naam twee belangrijke zaken vertegenwoordigt:

  • Flex staat voor flexibiliteit.
  • Puls staat voor toonaangevend.

Daan en Marc geloven dat ze met PlanRijles een toonaangevend softwareproduct hebben ontwikkeld met zeer veel verschillende functionaliteiten. De software is desondanks echter zo flexibel gebleven dat iedere rijschool dit grotendeels naar eigen wens kan inrichten en ermee kan werken.

Wat vindt Flexpulse belangrijk?

Wat Flexpulse voor haar klanten belangrijk vindt, is dat klanten klaar zijn met hun administratie en dus met werken, zodra zij uit hun lesauto stappen. Flexpulse vindt het belangrijk dat de werkdag van de rijinstructeur/rijschoolhouder na het lesgeven daadwerkelijk voorbij kan zijn, omdat hij of zij in de lesauto eigenlijk alles al heeft kunnen doen.

Wat is kenmerkend voor Flexpulse?

Veel klanten geven aan dat Flexpulse goed luistert naar haar klanten en dat ze dit terug zien in de software. Klanten geven aan dat ze vaak blij zijn dat Flexpulse aanpassingen die zij voordragen ook daadwerkelijk oppakken en verwerken in de software. Daarnaast zijn er in PlanRijles veel functionaliteiten die door Flexpulse aan- of uitgezet kunnen worden, zodat elke rijschool de functionaliteiten heeft die hij of zij nodig heeft. Daarnaast krijgt de rijschool functionaliteiten die uitstaan niet te zien, zodat het pakket overzichtelijk en gebruiksvriendelijk blijft. De functionaliteiten zijn makkelijk en gratis toe te voegen door een simpel telefoontje naar de medewerkers van Flexpulse.

Medewerkers Flexpulse

Klanten geven tevens aan dat het systeem zeer snel en stabiel is en dat het hen veel tijd bespaart.

Wat nog meer kenmerkend is voor Flexpulse is dat ze voor bijna alle veel gebruikte functionaliteiten een uitgebreide uitleg hebben in de vorm van instructievideo’s. In deze video’s wordt alles stap voor stap uitgelegd. Daardoor kunt u, indien u buiten openingstijden aan het werk bent in PlanRijles, gemakkelijk antwoorden op uw vragen terug vinden. Hierdoor kunt u direct verder.

Lees hier de ervaring van Docter Drive uit Ermelo met PlanRijles en Flexpulse:
“Zeer vriendelijk! Altijd behulpzaam personeel. Het systeem werkt geweldig en mocht je er op sommige momenten even niet uitkomen dan kan je gebruik maken van een zeer duidelijke video uitleg. kortom een echte aanrader voor elke rijschool.”

Wat vinden Daan en Marc belangrijk dat Flexpulse uitstraalt?

Daan en Marc vinden het belangrijk dat Flexpulse duidelijkheid, betrouwbaarheid en stabiliteit uitstraalt. Dit doen ze onder andere met de inrichting van hun serverpark. Flexpulse heeft diverse servers in het land staan op fysiek verschillende locaties. Daarmee waarborgt Flexpulse dat de servers altijd bereikbaar zijn. Als bijvoorbeeld de hoofdserver uitvalt, dan is er een andere server die het automatisch overneemt. Als klant merkt u daar praktisch niets van, behalve dat u wellicht een paar seconden in beeld krijgt dat er verbinding wordt gemaakt met een andere server. Daarna gaat alles automatisch verder alsof er niets is gebeurd.

Daan en Marc zijn pas echt tevreden…

Daan en Marc zijn pas echt tevreden als een klant minder tijd kwijt is aan zijn of haar administratie en daardoor dus meer tijd overhoudt voor de dingen die echt belangrijk zijn.

Ga zelf aan de slag met PlanRijles

Bent u na het lezen van het verhaal achter Flexpulse nieuwsgierig geworden naar de software PlanRijles? Vraag dan nu uw gratis demonstratieaccount aan en zie wat PlanRijles u oplevert:

https://planrijles.nl/registratie/new.php?