Medewerker Rijschoolsoftware: Stefan - Flexpulse Rijschoolsoftware

Medewerker Rijschoolsoftware: Stefan

Medewerker Flexpulse Stefan kader

Waar kom je vandaan?

Ik kom origineel uit Assen. Ik heb 18 jaar in Tilburg gewoond en ik woon sinds 2,5 jaar in Eindhoven.

Wat is jouw functie binnen Flexpulse?

Ik ben part-time software developer.

Wat doe je in jouw vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik student. Ik studeer Software Science in Eindhoven. Ik heb mijn bachelor dit jaar afgerond. Komend jaar begin ik aan mijn master Computer Science and Engineering. Ik houd van zwemmen, barbecueën, gezellige dingen en buiten zijn.

Wat zijn jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden binnen Flexpulse?

Binnen Flexpulse zorg ik voor een goede kwaliteit en voor nieuwe functionaliteiten binnen PlanRijles. Daar ben ik dus ook mede verantwoordelijk voor. Je wilt natuurlijk alle mogelijke storingen voorkomen, dus is het onder andere mijn verantwoordelijkheid dat PlanRijles blijft draaien en dat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Als je op een verjaardag bent en iemand vraagt je wat voor werk je doet, wat vertel je dan?

De meeste mensen waar ik mee om ga zitten in hetzelfde werkveld en hebben dezelfde achtergrond. Ik kan dus prima vertellen dat ik bij een rijschoolsoftwarebedrijf werk en welk product we maken. Dan hoef ik niet uit te leggen wat we exact doen en hoe we dat precies doen. Dat kunnen ze zelf invullen.

Wat is jouw specialiteit op het gebied van software development?

Dat vind ik een lastige vraag om over mezelf te beantwoorden. Ik geloof graag dat ik zelf het overzicht redelijk kan behouden binnen een groter platform, dus dat ik in de gaten houd waar het misgaat of waar het mis kan gaan. Op die manier kan ik problemen voorkomen.

Niet alleen binnen het platform zelf houd ik het overzicht, maar ook daarbuiten. Ik houd bijvoorbeeld in de gaten wat de nieuwtjes zijn of waar je op moet letten, zoals bij de AVG. Ik let er bijvoorbeeld op dat wat we doen, mag volgens de nieuwe AVG-wetgeving en dat alles volgens de beveiligingsprotocollen van Flexpulse verloopt.

Waar help jij de klanten het meeste mee?

Momenteel help ik de klanten van Flexpulse het meest met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen PlanRijles.

Waarom heb je voor dit werk gekozen?

Voor mij was het best vanzelfsprekend. Ik heb al van jongs af aan gezegd: ‘Ik wil iets met computers doen’. Precies dat doe ik nu. Daarnaast heb ik een leuke studie die erbij past.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Flexpulse te werken?

Die keuze heb ik min of meer gemaakt, dankzij Marc. Die heeft mij benaderd. Marc was mijn rijinstructeur en nu mijn werkgever. Hij stuurde mij op een dag een bericht dat hij nog iemand zocht. Toen ben ik komen kijken en ik dacht: ‘Dat is leuk’. Ik ga een nieuwe uitdaging aan, dat gaan we doen.

Hoe ervaar je het werken bij Flexpulse?

Ik ervaar het als fijn. Ik krijg redelijk veel vrijheid in de uren die ik wil of kan maken, dus als ik veel tijd heb, kan ik meer werken en als ik minder tijd heb, dan werk ik minder. Er zijn meer van die pluspunten, zoals altijd een plek hebben om te werken.

Wat is jouw grootste uitdaging op het werk?

Mijn grootste uitdaging is, denk ik, om de instructies van onder andere Daan om te zetten in een functionaliteit in de software. De instructie bestaat vaak uit enkele zinnen: ‘Dit is de wens van de klant, en zo moet het ongeveer worden.’ En dan is het aan mij om dat om te zetten in iets bruikbaars in de software. Om dat goed te kunnen vertalen naar wat fijn en werkbaar is voor de klant, zodat die er iets aan heeft, dat is denk ik mijn grootste uitdaging.

Wat vind jij verder nog belangrijk in jouw werk?

Ik vind het belangrijk dat ik het altijd naar mijn zin heb. Dat ik niet met tegenzin ergens naartoe ga en denk: ‘Moet ik nou weer daar naartoe?’, want dan kan ik het beter niet doen. Ik vind het belangrijk dat ik me er lekker bij voel. Dat het gewoon goed gaat.

Wilt u Flexpulse Plan Rijles zelf leren kennen?

Probeer Flexpulse gratis uit