Houd gemakkelijk online de voortgang bij met rijschoolsoftware

Houd gemakkelijk de voortgang van uw leerlingen bij

PlanRijles Voortgang wijzigen

Als u ervoor kiest om uw administratie en facturatie online te doen, dan is het natuurlijk prettig dat u ook de voortgang van uw leerlingen online bij kunt houden. In Planrijles kunt u daarom gebruik maken van de online voortgangskaart. U kunt zo nooit meer de voortgangskaart vergeten. Daarnaast bespaart u veel opbergruimte als u ook dit onderdeel van uw administratie online doet.

In dit artikel leggen we u uit hoe u een nieuwe voortgangskaart kunt aanmaken en waar u deze bij de leerling in kunt vullen.

In Planrijles klikt u op de knop ‘Overige’ onder ‘Administratie’. Vervolgens klikt u op ‘Voortgangskaarten’, zoals u ziet op de afbeelding hieronder.

 

Overige-menu op PlanRijles

U krijgt een overzicht met voortgangskaarten te zien. Als u klikt op het potloodje voor de desbetreffende voortgangskaart, dan kunt u deze wijzigen. U kunt er ook voor kiezen om zelf een nieuwe voortgangskaart te maken door te klikken op de knop ‘Nieuwe voortgangskaart’.

Overzicht voortgangskaarten/vorderingenkaarten

Als u ervoor kiest om een nieuwe voortgangskaart te maken, dan komt u op het scherm zoals u hieronder kunt zien. Vul bij ‘Actief bij lescategorie’ de lescategorie in, waarvoor u de voortgangskaart gaat maken, bijvoorbeeld B. Vul bij ‘Omschrijving’ in, welke naam u de voortgangskaart wilt geven, bijvoorbeeld ‘Lescategorie B’. Als u werkt met een RIS kaart, dan kunt u dat hier aangeven. Tenslotte kunt u kiezen van welke legenda u gebruik wilt maken. Hoe u deze kunt wijzigen, leest u verderop.

Als u bovenstaande ingesteld heeft, dan kunt u de verschillende regels in gaan vullen. Onderaan de rij kunt u meer regels toevoegen. Wilt u een nieuwe regel invoegen tussen twee andere regels in? Dat kan gemakkelijk door te klikken op de knop ‘Invoegen’, waarbij u invult na of voor welke regelnummer u de nieuwe regel wilt invoegen. Als u klaar bent met alles invullen, dan klikt u helemaal onderaan op de knop ‘Opslaan’.

Voortgangskaart bewerken in Flexpulse Rijschoolsoftware

Wilt u de legenda aanpassen? Ga dan terug naar het overzicht van de voortgangskaarten (zie de eerste afbeelding) en klik op ‘Legenda’s aanpassen’. Hier kunt u een nieuwe legenda toevoegen door op de knop ‘Legenda toevoegen’ te klikken, of u kunt een bestaande legenda aanpassen door op het potloodje voor de desbetreffende legenda te klikken. Daarnaast kunt u de legenda van de RIS kaart aanpassen.

Legenda beheren

Nu u de voortgangskaart ingesteld heeft, wilt u vast weten hoe u de voortgangskaart bij de leerling in kunt vullen. U klikt in het linkermenu onder het kopje ‘Administratie’ op de knop ‘Leerlingen’. U komt dan bij het overzicht van uw leerlingen uit. Als u klikt op de leerling waarbij u de voortgangskaart wilt wijzigen, komt u terecht op onderstaande pagina. Hier klikt u op ‘Voortgang wijzigen’. Bij deze knop staat de datum van de laatste rijles, waarvan de voortgangskaart nog ingevuld dient te worden.

Voortgang van kandidaat bijhouden in rijschoolsoftware

Hier kunt u vervolgens de leskaart invullen en gemakkelijk en online de voortgang van uw leerling bijhouden.

Voortgang van leerling digitaal bewerken


Wilt u zelf zien en ontdekken hoe gemakkelijk u de voortgangskaart voor uw leerlingen kunt invullen en bijhouden?

 

Probeer Flexpulse gratis uit