Blog: 11 potentiele bezwaren tegen softwarepakket voor rijschool

11 Potentiële bezwaren als u overweegt een softwarepakket voor uw rijschool aan te schaffen

Flexpulse animatie geen vast contract

Investeren in een softwarepakket voor al uw administratie, facturatie en planning als rijschoolhouder waar u maandelijks een bedrag voor betaalt, kan voelen als een grote beslissing. U investeert ergens geld in waar u misschien niet meteen de opbrengst van terug denkt te zien. En u wilt natuurlijk uw zuurverdiende geld niet in een ‘verkeerd’ softwarepakket steken. Om u te helpen bij het maken van uw keuze delen wij een aantal potentiële bezwaren die we van rijschoolhouders weleens horen als ze op zoek zijn naar een softwarepakket dat past bij hun rijschool.

Mijn rijschool is te klein

Er zijn verschillende rijschoolhouders die denken dat het softwarepakket te kleine rijschooluitgebreid is, omdat ze alleen zelf rijles geven. Als u zich aanmeldt voor Planrijles, dient u een aantal vragen in te vullen, bijvoorbeeld hoeveel instructeurs u heeft. Als alleen u rijles geeft, dan vult u hier één in. Op basis daarvan selecteert het systeem voor u de functies die u nodig heeft. Daardoor zal u niet overladen worden met alle functies die Planrijles biedt. U krijgt de functies die bij u en uw rijschool passen. Mocht u toch een andere functie nodig hebben, dan kunnen wij die gemakkelijk en kosteloos voor u aanzetten. U kunt daar direct gebruik van maken.

Ik wil mijn administratie in eigen beheer houden

Sommige rijschoolhouders willen graag hun software en hun administratie in eigen beheer houden, omdat ze denken dat het op internet niet veilig is. Echter, Flexpulse heeft alles op zo’n manier ingericht dat het veilig en altijd bereikbaar is. Zo heeft Flexpulse bijvoorbeeld meerdere servers. Mocht er één uitvallen, dan neemt een andere server het direct over en blijft alles online draaien. De servers maken zeer regelmatig updates. Mocht er onverhoopt toch iets verkeerd gaan in het systeem, dan zet Flexpulse heel snel en gemakkelijk de meest recente gegevens weer terug.

Voor elke update moet ik apart betalen

Als u uw rijschool aanmeldt bij Planrijles, dan zitten alle updates, die al zijn gedaan en alle updates die nog komen, bij de prijs inbegrepen. U krijgt dus een alles-in-één-pakket.

Planrijles kost mij €39,95 exclusief btw per maand

Wij kunnen ons voorstellen dat het bedrag van €39,95 per instructeur per maand veel lijkt. De kosten voor het pakket zijn echter volledig aftrekbaar bij de belastingdienst. Daarnaast houdt u tijd over, omdat uw administratie minder tijd kost. Gemiddeld scheelt het u zo’n vijf uur per week. Dat betekent dat u vijf uur per week meer rijlessen kunt geven, waardoor u de investering ruimschoots terugverdient en zelfs meer overhoudt.

Aan een softwarepakket zit ik meteen een paar jaar vast

Bij Flexpulse betaalt u per maand voor Planrijles. We werken dus niet met een Geen vast contractcontract. U kunt Planrijles maandelijks opzeggen. Als dus blijkt dat de software toch niet bij u past, dan kunt u deze maandelijks opzeggen.

Ik ben net een rijschool gestart, dus ik heb nog niet veel klanten

De eerste 3 maanden krijgt u 50% korting op de maandelijkse kosten van Planrijles. Als u parttime rijles geeft, dan zijn er mogelijkheden voor een korting op de maandelijkse kosten, na de eerste 3 maanden. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op, zodat we af kunnen stemmen op uw persoonlijke situatie. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Ik heb al een softwarepakket ergens anders en de overstap voelt als een enorme drempel

Als u wilt overstappen van een ander softwarepakket naar Planrijles, dan helpen wij u hierbij. We zullen de gegevens zoveel mogelijk geautomatiseerd voor u inlezen in Planrijles. De overstapservice (t.w.v. €124,95) bieden wij u geheel gratis aan.

Ik heb al een softwarepakket ergens anders waar ik niet tevreden over ben. Ik wil overstappen, maar mijn contract loopt pas over een paar maanden af

Wilt u overstappen naar Planrijles, maar heeft u nog een contract lopen bij een Flexpulse Animatie overstapserviceandere aanbieder? Geen probleem! U kunt gratis gebruik maken van Planrijles gedurende uw contractstermijn bij uw huidige leverancier. Maandelijkse kosten voor Planrijles worden pas in rekening gebracht, zodra het contract bij uw huidige aanbieder afloopt. Wij kunnen u helpen met de opzegging van uw huidige contract en de complete overstap naar PlanRijles.

Als ik overstap verlies ik mijn oude administratiegegevens

Met de overstapservice die wij bieden, helpen wij u met de overstap. Dat betekent dat ook uw oude gegevens overgezet kunnen worden naar Planrijles. Wilt u dat liever niet? Dan kunt u nog steeds bij uw oude gegevens. Uw oude softwareleverancier, waar uw administratiegegevens van de afgelopen jaren staan, is verplicht u toegang te blijven geven tot die oude gegevens. U dient deze administratie namelijk te bewaren voor de belastingdienst.

Alle administratie doe ik nu op papier, digitaal alles bijhouden lijkt mij ingewikkeld

Wij kunnen ons voorstellen dat het een hele verandering lijkt als u van een papieren administratie naar een digitale administratie gaat. Dat kan even wennen zijn. Software geschikt voor alle beeldformatenDaarom bieden wij u op verschillende manieren ondersteuning. Voordat u overgaat op Planrijles komen wij graag bij u langs om u alle functies en mogelijkheden van Planrijles te laten zien. Uiteraard kunt u ook bij ons op kantoor langskomen in Tilburg. Daarnaast kunnen wij u online een demonstratie geven, waarbij we mee kijken op uw computerscherm. Op meerdere manieren kunnen we dus uitleg geven over Planrijles.

Op veel pagina’s in Planrijles ziet u rechts bovenin een vraagteken. Als u daarop klikt, kunt u een instructievideo bekijken over die desbetreffende pagina en hoe u die het beste kunt gebruiken. Daarnaast kunt u daar direct een vraag indienen als u er na het bekijken van de video niet uitkomt. Wij streven ernaar om uw vraag binnen één werkdag te beantwoorden. Uiteraard kunt u ons mailen en bellen met uw vragen.

Ik houd mijn administratie bij met een boekhoudprogramma

U kunt geheel kosteloos een inlogaccount toevoegen voor uw boekhouder. U kunt Flexpulse animatie mogelijkheden boekhouderzelf aangeven welke onderdelen voor deze persoon zichtbaar zijn. Daarnaast hebben wij met verschillende boekhoudprogramma’s een koppeling, namelijk met Exact, Exact Globe, Snelstart en Twinfield. U kunt vrijwel alle beschikbare informatie exporteren naar Microsoft Excel.

Wanneer uw boekhoudpakket er niet bij staat, kunt u contact met ons opnemen. Wellicht kunnen wij uw pakket ook koppelen aan Planrijles. Wanneer uw boekhoudpakket (nog) niet wordt ondersteund, kunt u uw administratie en boekingen exporteren naar CSV bestanden in excel. Vrijwel ieder boekhoudpakket kan hiermee overweg.

Wilt u zelf ontdekken wat Planrijles u oplevert?

Probeer Flexpulse Rijschoolsoftware gratis uit