12 Tips om uw kostbare tijd beter in te delen - Flexpulse Rijschoolsoftware

12 Tips om uw kostbare tijd beter in te delen

Apple Desktop Flexpulse Plan Rijles

Als rijschoolhouder werkt u waarschijnlijk vele uren per week. Deze uren zijn echter niet altijd handig ingedeeld, omdat u afhankelijk bent van de agenda’s en tijden waarop uw leerlingen beschikbaar zijn. Daarnaast heeft u, naast het geven van de rijlessen, vele andere werkzaamheden, zoals het beantwoorden van maTijdils, het versturen van facturen, checken of de facturen betaald zijn, betalingsherinneringen versturen en/of leerlingen hierover bellen, het plegen van telefoontjes om nieuwe leerlingen welkom te heten en een kennismaking te plannen, het plegen van telefoontjes om rijlessen met uw leerlingen in te plannen, het bijhouden van uw (kilometer)administratie, et cetera. Wij kunnen ons voorstellen dat u misschien het gevoel heeft dat u altijd druk bent en dat dat in uw hoofd blijft hangen.

Daarom hebben wij 12 tips voor u op een rijtje gezet om uw dag goed in te delen en efficiënter te werken. U haalt zo meer uit uw dag en kostbare tijd.

De 12 tips vindt u hieronder:

 1. Weet wat u gedurende de dag te wachten staat. Kijk in de ochtend of de dag van tevoren welke afspraken u heeft en welke tijd u tussendoor heeft voor uw andere werkzaamheden.
 2. Zorg voor een duidelijk overzicht. Noteer alles nauwkeurig in uw agenda en houdt bij wanneer u welke werkzaamheden afgerond moet/wilt hebben.
 3. Bepaal in de ochtend of de avond van tevoren welke twee, maximaal drie overige werkzaamheden u die dag zeker gedaan wilt hebben, naast het geven van de rijlessen.
 4. Houd een to do-lijst bij, zodat u precies weet wat er gedaan moet worden en zodat u zaken af kunt strepen. Dat ruimt lekker op. Geef daarbij aan of een taak ‘zeer belangrijk’, ‘belangrijk’ of ‘niet belangrijk’ is. Dan weet u precies waar u het beste mee kunt beginnen.
 5. Houd eens een week lang bij wat u gedurende een dag doet. Bent u daadwerkelijk bezig met de rijlessen en de extra werkzaamheden of wordt u afgeleid door bijvoorbeeld social media en mails?
 6. Ruim een vast tijdstip per dag in om uw mails te beantwoorden, zodat u niet tussendoor afgeleid wordt en u efficiënter uw werkzaamheden kunt Agenda op ipaduitvoeren.
 7. Zet desnoods uw telefoon en e-mailprogramma uit, zodat u niet afgeleid wordt.
 8. Doe één ding tegelijk, zodat u dat met uw volledige aandacht kunt doen. Daardoor gaat het beter en sneller en hebt u meer tijd over om daarna andere werkzaamheden te verrichten. Het zorgt daarnaast voor meer rust als u één ding tegelijk doet, dit eerst afrondt, dit van uw to do-lijst afstreept en daarna pas verder gaat met het volgende.
 9. Houd rekening met uw eigen manier van werken. Op welk moment van de dag heeft u de meeste concentratie? Dan kunt u op dat moment beter aan de slag gaan met werkzaamheden die meer aandacht en concentratie vragen. Op andere momenten van de dag kunt u de werkzaamheden doen, waarbij u minder concentratie nodig heeft.
 10. Plan één keer per week een moment in die u vrij houdt om zaken af te handelen die zijn blijven liggen.
 11. Doe als eerste de vervelende karweitjes. Dan bent u daar van af en ontstaat er meer rust en ruimte om de rest te doen.
 12. Beloon uzelf als u een bepaalde taak afgerond heeft. Dat belonen kan heel simpel zijn, zoals een pauze van vijftien minuten, uw persoonlijke mail checken of op social media rondneuzen. Als u uzelf beloond, dan motiveert u uzelf beter om de taken af te ronden. Daarnaast krijgt u wat meer energie als u een pauze neemt, waardoor u daarna weer met goede moed verder kunt.

Naast deze tips kan Flexpulse u verder helpen om meer tijd over te houden, voor uzelf of voor meer rijlessen. Met het systeem Planrijles houdt u namelijk minimaal vijf uur per week over, omdat uw administratie, facturatie en planning grotendeels geautomatiseerd en online verloopt. Deze vijf uur per week houdt u over voor meer rijlessen en dus meer omzet of voor meer tijd voor uzelf.

Wilt u zelf ontdekken hoe Planrijles u kan helpen uw tijd beter in te delen en meer tijd over te houden? Test dan nu zelf het systeem met een gratis demonstratie-account.

Klik op onderstaande link en meld u aan:

Probeer Flexpulse Rijschoolsoftware gratis!