Achteraf factureren heb je zo gedaan - Flexpulse Rijschoolsoftware

Achteraf factureren heb je zo gedaan

planRijles achteraf factureren 2

Achteraf factureren heeft u zo gedaan

Factureert u uw leerlingen nadat ze een rijles hebben gehad? In Planrijles kunt u gemakkelijk achteraf factureren. In dit artikel laten we u zien hoe u dat doet (alle namen in de afbeeldingen zijn fictief).

Ga naar het linker hoofdmenu, als u ingelogd bent in Planrijles. Klik daar op de knop Factureren, onder de knop Knop achteraf factureren in Flexpulse RijschoolsoftwareAdministratie. Hier kunt u kiezen voor Achteraf Factureren.

Deze functie is niet standaard geactiveerd. Wilt u deze functie activeren? Klik dan hier om contact op te nemen met Flexpulse en wij doen dit direct en kosteloos voor u.

Achteraf factureren

Als u op de knop Achteraf Factureren klikt, dan komt u op onderstaande pagina terecht. U kunt vanaf nu uw leerlingen achteraf factureren. Dat doet u door eerst de standaardproducten te koppelen aan de producten die u als rijschool aanbiedt. Dit hoeft u slechts één keer te doen. Daarna kunt u de producten selecteren.

Kies standaardproducten voor uw automatische facturatie

Hoe voegt u een standaardproduct toe?

Klik op de knop Standaardproducten voor achteraf factureren (zie de afbeelding hierboven). U komt dan op de pagina terecht waar u een overzicht heeft van alle producten die u aanbiedt. Hier kunt u standaardproducten samenstellen. Het samenstellen doet u door in de kolom Standaardproduct, het juiste product te selecteren.

Keuze maken welke producten standaard gefactureerd worden

Als u het juiste product heeft geselecteerd, dan klikt u onderaan op de knop Opslaan. U kunt dan terug gaan naar de pagina Achteraf factureren door bovenaan op de knop Leerlingen factureren te klikken. U komt dan weer terug op de pagina met een overzicht van een aantal leerlingen.

Kies een leerling om achteraf te factureren

U kunt nu aan de slag gaan met leerlingen achteraf factureren. Klik op de knop Factureren achter de naam van de leerling, zoals u hierboven op de afbeeldingen ziet. Om een leerling een factuur te sturen, stelt u eerst de start- en einddatum vast. U  krijgt dan een overzicht met alle leerlingen die in deze periode de geselecteerde producten hebben gebruikt (in de standaardproducten).

U komt vervolgens op de pagina Bestellingen aanmaken terecht, zoals u op de afbeeldingen hieronder ziet.

Factuur verzenden

U ziet hier het product staan. Als U op de knop Verder klikt, kunt u de gegevens van de leerling controleren en de factuur versturen. En zo factureert u gemakkelijk een leerling achteraf.

Bekijk de instructievideo van Achteraf factureren hier.


Wil je meer weten of wil je zelf gaan testen?

Probeer Flexpulse nu zelf gratis uit