Achteraf factureren heb je zo gedaan - Flexpulse Rijschoolsoftware

Achteraf factureren heb je zo gedaan

Achteraf factureren heb je zo gedaan

Factureer jij jouw leerlingen nadat ze een rijles hebben gehad? In Planrijles kun je gemakkelijk achteraf factureren. In dit artikel laten we je zien hoe je dat doet (alle namen in de afbeeldingen zijn fictief).

Ga naar het linker hoofdmenu, als je ingelogd bent in Planrijles. Klik daar op de knop Factureren, onder de knop Administratie. Hier kun je kiezen voor Achteraf Factureren.

Deze functie is niet standaard geactiveerd. Wil je deze functie activeren? Klik dan hier om contact op te nemen met Flexpulse en wij doen dit direct en kosteloos voor je.

Achteraf factureren

Als je op de knop Achteraf Factureren klikt, dan kom je op onderstaande pagina terecht. Je kunt vanaf nu jouw leerlingen achteraf factureren. Dat doe je door eerst de standaardproducten te koppelen aan de producten die jij als rijschool aanbiedt. Dit hoef je slechts één keer te doen. Daarna kun je de producten selecteren.

Hoe voeg je een standaardproduct toe?

Klik op de knop Standaardproducten voor achteraf factureren (zie de afbeelding hierboven). Je komt dan op de pagina terecht waar je een overzicht hebt van alle producten die je aanbiedt. Hier kun je standaardproducten samenstellen. Het samenstellen doe je door in de kolom Standaardproduct, het juiste product te selecteren.

Als je het juiste product hebt geselecteerd, dan klik je onderaan op de knop Opslaan. Je kunt dan terug gaan naar de pagina Achteraf factureren door bovenaan op de knop Leerlingen factureren te klikken. Je komt dan weer terug op de pagina met een overzicht van een aantal leerlingen.

Je kunt nu aan de slag gaan met leerlingen achteraf factureren. Klik op de knop Factureren achter de naam van de leerling, zoals je hierboven op de afbeeldingen ziet. Om een leerling een factuur te sturen, stel je eerst de start- en einddatum vast. Je krijgt dan een overzicht met alle leerlingen die in deze periode de geselecteerde producten hebben gebruikt (in de standaardproducten).

Je komt vervolgens op de pagina Bestellingen aanmaken terecht, zoals je op de afbeeldingen hieronder ziet.

Je ziet hier het product staan. Als je op de knop Verder klikt, kun je de gegevens van de leerling controleren en de factuur versturen. En zo factureer je gemakkelijk een leerling achteraf.

Bekijk de instructievideo van Achteraf factureren hier.


Wil je meer weten of wil je zelf gaan testen?